Monday, February 27, 2012

T 21.02.12 Machu Picchu

Äratus enne kelle kuute, sest on vaja osta pilet 6.40 väljuvale rongile. Paistab, et meie eilne ebaõnn jätkub, sest piletimüügi süsteem ei tööta ja plaanitud rongile me ei saa. Mees kassas helistab kuskile, ajab mingeid asju ja 45min jooksul suudab ta väljastada kaks käsitsi vormistatud piletit inimestele, kes olid järjekorras enne meid. Lähme järgmise firma kassasse, seal laabub piletite ost viperusteta ja võtame kohe edasi-tagasi pileti, et tagasisaamine oleks kindel.



Pool tundi sõitu ja läheb katki rong! Peale kahte tundi ootamist tuleb kolmanda firma rong, mille taha on spetsiaalselt haagitud üks lisa vagun, millesse me kõik kribinal-krabinal üle kolime. Aguas Calienteses mäe pileteid ostes saadab meid lõpuks õnn – saame tänase päeva kolmest viimasest piletist kaks endale.


Machu Picchu, see on muidugi võimas koht, aga mitte just selline, et sunniks kõike muud unustama. Müstiliseks , aukartust tekitavaks teevad selle koha minu jaoks asukoht ja ajalugu.



Mida kõrgemalt seda vaatad, seda võimsamana kogu kompleks tundub – ehk tajud, siis tervikut või näed paremini mäge, mis on üks osa MP ja vaadates meenutab inimese nägu ning lisab oma salapära või mida kõrgemale tõused, seda vähem jääb ruumi muudele mõtetele ja kogu teadvus on suunatud MP-le…….


Lisaks kahejalgsetele on MP ka neljajalgseid külalisi :).



Tuleb arvestada, et siin ära käimine on rahaliselt kulukas, aga ikkagi seda väärt J. Enne ära minekut saad soovi korral endale passi ka MP templi koos külastamise kuupäevaga.

Paar huvitavat fakti giidi jutust. Miks valiti just see mägi, aga mitte mingi teine? Ainsana ümbritsevatest mägedest on sellel tipu lähedal mageveeallikas. Mägi, see tähendab valgust, mis on ülimalt oluline, et saaks kasvatada põllukultuure. Kõik mäed on graniidist ning mullakiht on seal olematu, seega kogu terrasspõldude jaoks vajaminev muld toodi kaugemalt orgudest – meeletu inimtöö!!! Hea, et ehitusmaterjal oli kohe mäe otsast võtta.

Peab veel lisama, et ilmaga meil tohutult vedas. Terve päev paistis päike ja kui oli aeg hakata tagasi minema, siis vaid korraks tibutas. Tagasisõit läks kenasti, sõime kõhu kõrvitsa-kartulipüree suppi täis ja magama.

No comments:

Post a Comment