Sunday, February 26, 2012

P, E 19.-20.02.12 Cuzco ja Urubamba, Ollantaytambo

Täna kuuleme veidi ebameeldivat uudist, et seoses igapäevaste vihmadega on Machu Picchu ohtlik ja võib juhtuda, et on mõningatel päevadel olenevalt ilmast külastamiseks suletud. Õnneks ei saja päevade kaupa, vaid 3x päevas – enne lõunat tunnikese, peale lõunat üks korralik sahmakas ja enne pimedaks minekut (seitsme paiku) veidi rohkem.

Avalik pissimine on endiselt populaarne, ennem olime näinud seda mehi tegemas ja siis eile nägime keset vanalinna kükitavat naist. Vanalinna kitsastel tänavatel on kohutav pissihais ja kui midagi mööda tänavat alla voolab, siis igaks juhuks sisse ei astu, äkki ei olegi vesi J. Astusime siis ühte suveniiripoodi ja mis me näeme, müüa seljaga ja pissib pudelisse, kas siis on nii tähtis äri, et ei saa hetkeks äragi minna või pole majas WC. Igal juhul me ootasime kui ta oli omadega valmis, siis keeras ringi ja naeratas ning oli valmis kõik oma poekesest maha müüma ja muidugi meile ning ainult meile spetsiaalse sõbra hinnaga.

Andrese tervis on tagasilöögi andnud ja ta veedab terve päeva voodis. Vihmahoogude vahel käin väljas ja toon midagi süüa ning kumbki peale lihtsalt olemise täna muud ei teegi.

Esmaspäeval on mõlema tervis päris hea ja vaatamata vihmale sõidame edasi. Tee Ollantaytambosse võtab aega, kuna nii vasakul kui paremal on arheoloogilised vaatamisväärsused. Saysachuaman, Qenqo, Puca Pucara


Alates Cuzcost hästi palju turiste, kuuleme ka vene keelt. Teretan neid viisakalt, nemad imestavad, mina naeratan ja läheme kumbki oma teed edasi. Ameerika ja jaapani turistid naudivad teeäärsetes farmides lammaste ja laamade toitmist.

Terve nädal oleme tunda saanud siinsete laste meelelahutust –teel sõitvate autode pritsimine veega. Nutikamad on õhupallid vett täis lasknud ja pommitavad nendega halastamatult kõiki  mööduvaid sõidukeid.

Kõige võimsama mulje jättis täna kirik Urubambas.


Ollantaytambos uurime, kuidas pääseb Machu Picchule. Kõige lihtsam viis on minna organiseeritud tuuriga ja natuke peab vaeva nägema kui soovid sinna minna omal käel. Esiteks tuleb saada pilet mäele (Cuzcost, Aquas Calientesest või internetist) ja see on kõige olulisem, sest iga päev on kindel külastajate limiit. Peale seda osta pilet rongile, mis on juba lihtsam, sest kolm rongi firmat pakuvad seda teenust ja AC-s minna bussile, mis poole tunniga viib sind üles Machu Picchule.


Minu üritus osta mäe piletid neti teel jookseb ummikusse, meile sobival ajal väljuva rongi pileti kassa on juba suletud ning ei jää muud üle kui loota, et homme kõik asjad laabuvad iseenesest J. Jalutame veidi linnakeses, joome tassi teed hästi stiilses baaris (rastapatsidega kutid, jamaica hõng ja muusika, k***p ja lahke vastuvõtt) ja varume natukene süüa homseks.

No comments:

Post a Comment