Thursday, February 9, 2012

P 29.01.12 Cocha järv, Pasto

Sõit lõuna poole kujuneb tõeliseks katsumuseks. Enne teele minekut küsime järjekordsest politsei kontrollpunktist, kui hea tee siit läheb ja vastuseks saame naeratuse ja BAD. Ei see tee ei olnud mitte halb vaid test ellujäämiseks. Pea viis tundi olematuid mägiteid, kuhu mahub sõitma vaid üks auto, õnneks on möödasõiduks siiski mingi aja tagant olemas väiksed taskud. Varingud. Kõige tipuks laskub pilv alla ja hakkab sadama, kohati nähtavus max 5 meetrit. Selleks, et üldse midagi näha tuleb sõita aknad lahti, sajab sisse ja on külm. Mägijõed voolavad risti üle tee, kui just kedagi ees ei sõida, siis tuleb endal vee sügavust ja läbitavust kontrollima minna. Selle läbi teinud leiab Andres, et surmatee Boliivias ei saa ju palju hullem olla! Samas oli see üks ilusamaid mägisõite - nii palju koskesid ja jõgesid, sildu ja lopsakas taimestik.

Oli põhjust ja aega mõelda teemal - kes ja milleks on reisikaaslane. Jõudsin järeldusele, et meil Andresega on totaalselt erinevad arusaamised sellest.

Teiseks elamuseks sellel päeval on 2800m kõrgusel olev Cocha järv. Küla selle ääres on täiesti erinev ülejäänust mis siiani Kolumbias näinud oleme – puitmajad kaunistatud lilledega, iga maja on restoran, kanalid paadisõiduks…… kohalike seas hinnatud nädalavahetuse veetmise koht. Järv, see tähendab, et on ka kala - värske grilllõhe maitseb nii mulle kui Andresele J. Pool tundi paadiga järvel ja ongi aeg edasi liikuda.






Kolumbias on igas linnas mitu kirikut ja siiani on iga üks neist olnud nii väljast kui seest täiesti omanäoline. Liigselt joobes kakerdajaid pole tänavatel näinud, samuti pole silma torganud suitsetamine. Kel vähegi võimalust on välimuselt hoolitsetud (riietus, meik…), eriti torkab see silma linnades. Kõrgemat hinda su käest ei küsita, kuigi oled turist. Kartul õitseb ja turult saab juba värskeid mugulaid.

Pasto on linn, kust sõidame ainult läbi ja jääme sinna ka ööbima. Sõit mägedes on liiga teinud ühele veljele ja Andres vahetab taas ratast.
Õhtuks olen veidi haige külmast, pildistamisest, külmas vees sumpamisest ja tuuletõmbest. Mõned tabletid ja loodan, et homme on parem.

No comments:

Post a Comment