Thursday, February 9, 2012

R 03.02.12 Quito, Papallacta

Hommikul sõidame tutvuma Quito vanalinnaga. Tore on vaadata, kuidas koolide juures tee ääres seisavad vanemad õpilased ohutusvestid seljas ja tagavad, et ülejäänud saaksid kenasti kooli.

Suurlinn – tohutu liiklus ja meeletu vingugaas. Töölised tunnelite sissesõitude ees kannavad respiraatoreid. Linnas tuleb sõita auto aknad kinni, hingata pole midagi! Arvatavasti tuleb see sellest, et linn on orus ja piisavalt ei ole tuult, mis heitgaasid laiali ajaks.

Jalutuskäik mööda vanalinna tänavaid ja platse, kirikute külastamine ja presidendi lossi külastamine. Quito vanalinn on kaunis! Lossi külastamine - lihtne ja kena tunnine ringkäik, mille jooksul sai ülevaate ajaloost ning külastatud erinevaid tube-saale ja vaadatud kingituste galeriid.


Pildid presidendi lossist.


Olen mõistnud kui sõnadel pole mõtet või öeldust nii kui nii midagi ei muutu, siis on parem vaikida ja kahjuks tuleb seda aina rohkem ette. Andres tõlgendab seda meeste ja naiste erineva mõttemaailmana ja kuhjuva reisiväsimusena.

Peale lõunat sõidame linnast välja termidesse J. Kuumaveebasseinid kõrgusel 3,5km, sinna saamiseks tuleb vahepeal ära käia ka 4km kõrgusel. VÄÄN peab tublisti vastu!


 
Õhtul hakkab auto juures midagi kolisema ja Andres avastab, et Costa-Ricas on amortide vahetamisel tehtud praaki ja jäetud mingid tähtsad seibid panemata. Taas peab Andres tööriided selga panema ja autot parandama. Täna sai sõidukõlbulikuks, aga homme tõenäoliselt peab sellega edasi tegelema.

No comments:

Post a Comment