Saturday, March 17, 2012

T 13.03.12 Argentiina – Tšiili – Argentiina

Esimese asjana hommikul ostame mulle piletid. Broneerides pileteid oli lennul Ushuaias Buenos Airesesse vaba ainult esimese klassi koht ja see tõstis tunduvalt piletite kogu maksumust. Täna ostes selgus, et tavaklassis on vabanenud üks koht ja ma sain selle endale. Hea kui vahest õnne ka on!

Ushuaiasse on jäänud 600km. Selleks, et sinna saada tuleb uuest Tšiilisse siseneda ja siis jälle Argentiinasse. Toimetused piiridel, mis võtavad aega, kuid samas on tehtud suhteliselt kiireks ja lihtsaks. Praamiga üle vee ja olemegi Tulemaal – Tierra del Fuego (maa, mida jagavad kaks riiki).


Ilm on jahe, pilvine ja vahelduva eduga sajab vihma. Tšiili poolel üle 100km väga kehvas olukorras teid, raputab korralikult, aga VÄÄN peab vapralt vastu.


Erinevaid linde on siin palju, linnuvaatlejatel oleks siin käed ja jalad tööd täis J.

Rio Grande – esimene suurem linn Argentiina poolel otse Atlandi ookeani kaldal, saabume õhtul kui on mõõn ja pildid vahustes lainetest saab ainult zoomides, uhked eramajad, kütus normaalse hinnaga, muu elu väga kallis, veeäärsele linnale iseloomulik vetikate ja soola lõhn.


Tundub, et mida allapoole me liigume, seda kallimaks lähevad asjad, aga eks see on ka loogiline kui mõelda kuidas ja millist teed pidi kõik siia jõuab :).

No comments:

Post a Comment