Saturday, March 17, 2012

E 12.03.12 Patagoonia, Atlandi ookeani rannik

Eilne sõit pani VÄÄNile mõningad põntsud ja edasi sõita ei saa ennem kui Andres on autot veidi remontinud. Lisaks sellele, et Andres on hea juht, on ta ka suurepärane mehaanik! Kui kõik need korrad, mis ta ise autot on remontinud ümber arvestada remondikoja hindadesse, siis ma oleksin vist ammu kodus, sest raha oleks lihtsalt otsas J.

Linnas kohtame taas meie eilseid noori ja nemad on kohalike käest uurides nii palju targemad, et seda teed, kus me eile kinni jäime ei kasuta isegi kohalikud. Isegi ühistransport on ümber suunatud teistele teedele. Meil ikka tõsiselt vedas, et sealt eile öösel ise välja saime, äkki oleks seal praegugi, sest öö otsa sadas vihma ning teed tõenäoliselt muutusid iga tunniga aina hullemaks.

Argentiina keskmaal on hetkel kriis diiselküttega. Eile öösel õnnestus saada kütete limiteeritud summa eest, aga täna öeldi, et küte on otsas. Kõik mis on võimalik ära teha nüüd, siis tuleb seda ka teha, sest muidu on otsas või on kinni pandud…. :).

Tänaseks sõiduks valime eranditult kõik asfaltteed. Palju laipasid teedel, enamus jänesed ja rebased. Ilm on selginenud ja paistab päike. Jõuame Atlandi ookeani kaldale ning taas pilved ja sadu. Üks bensiinijaama töötaja räägib Andresele, et autodega turiste Euroopast liigub siin palju! J


Ööbime Rio Gallegos. Kesköö paiku kütet ostes avastab Andres, et kadunud on nii minu kui ka tema Visa kaardid – kas need on taskust välja kukkunud või suurest üleväsimusest kuskile jäetud, seda ei suuda kumbki meist meenutada. Õnneks on bensiinijaamas olemas internet ja saab kadunud kaardid blokeerida ning veenduda, et arved pole tühjaks tehtud. Enne reisile tulekut sai hulk erinevaid pangakaarte tehtud, nüüd on aeg need käiku lasta.
Homme hommikul proovime välja osta minu lennupiletid ja edasi Tulemaale. Nädala aja pärast olen kodus. Kas ma tahan juba tulla? – tegelikult ei, hea meelega uudistaks veel paar kuud Lõuna-Ameerikas ja siis oleksin valmis tulema. Viimane lõpp on läinud nii kiireks, et põhiliselt on olnud läbisõit ühest riigist teise. Tead, et paremal ja vasakul on asju ja kohti mida tahaks näha, aga pole aega, et sissepõikeid teha.

No comments:

Post a Comment