Saturday, March 3, 2012

P, E 26.–27.02.12 La Paz

Pühapäeva hommikul Andres magab või vähemalt üritab magada lõunani. Jalutame kesklinna, uurime erinevatest kohtadest ’surmatee’ kohta ja kas see lisaks rattale on võimalik läbi teha ka oma autoga. Nüüd on olemas uus ja vana teel – uus on hea asfaltkattega lai tee ja kogu liiklus on suunatud sinna ning vana, see tõeline surmatee on jäetud jalgratturitele ja saatjaautodele. Ma tahaks seda väga rattaga teha, aga kui peaks uuesti midagi põlvega juhtuma, siis on täitsa jama, seega jään veel hetkel kõhklema.


Õhtul otsime üles Eesti aukonsuli maja, et hommikul teda külastada ja saada mõningad vastused või abi kütuse müügi piirangute osas.

Pealinna koerad paljud on riietatud erinevatesse jakikestesse. Väljas pole nõnda külm, seega on see mood.

Esmaspäeva hommikul Andres helistab Kanada saatkonda lootes seal saada vastuseid. Esimest korda soovitati minna kanistriga kütust ostma, teisel korral anti ühe bensiinijaama aadress La Pazis ning midagi rohkemat nad ei suutnud. Jutust selgus, et tegelikult on seaduses ka selline punkt, et välismaalastele tohib kütet 3x hinnaga müüa, aga see kas pole bensiinijaamadel teada või ei ole nad oma süsteemi suutnud nõnda tööle panna, et saaks kahe erineva hinnaga kütet müüa.

Külastame aukonsulit Ramiro Moreno-Baldiviesot. Saime väga meeldiva vastuvõtu osaliseks. Koheselt helistati erinevatesse ministeeriumitesse ja prooviti saada dokument, mis kinnitaks, et oleme turistid ja soovime osta kütust vaid enda tarbeks. Aukonsul ise on kõrgelt hinnatud jurist ja tegi enda poolt kõik, et meid aidata, aga süsteem on väga jäik ja asi väga värske. Oma nimel väljastas kirja, milles palub meil kütust väljastada, ei tea kas see bensiinijaamades toimib, LOODAME!


Kindlustuse ostmine on ka suhteliselt keeruline ja jätame selle tegemata.

Külastame coca muuseumit ja meile õpetatakse õigesti coca-lehti tarbima J.

Täna helistati mulle SEB-st ja uuriti, kas on õige, et kaarti kasutatakse nendes ja nendes riikides. Sisemine kontroll avastas, et kaart on kasutuses kahtlastes riikides ning blokeerisid selle ära. Peale väikest vestlust lubati kaart taas avada J!

No comments:

Post a Comment