Saturday, March 17, 2012

L 10.03.12 Patagoonia ja 30000km

Väiksed, mustad, kurjad putukad on tagasi L L L. Hommikusööki tehes närisid need sitikad meid mõlemaid halastamatult, õnneks teepuuõli võtab sügeluse ära, aga punased kupud jäävad veel mitmeks päevaks.

Esimesel päeval ookeani ääres kõrvetada saanud õlad ajavad tänaseks nahka maha.

Endiselt hea ja sirge asfalttee, aga midagi uut vaadata ei ole – tasandik, silmapiiril mäed, kidur taimestik ja kuumus. Täna sai 30 000km sõidetud!


Andresel teist päeva keerab sees, nii et hommikusööki ta ei puutunudki vaid suutis juua tassi kohvi ja süüa paar puuvilja. Lõunaks oli asi läinud nii hulluks, et oksendas mitu korda, kõht oli imelik ja nagu sellest kõigest oleks veel vähe, siis nõelas herilane või mesilane seljast. Muud ei jäänud üle kui Andres taha pikali ja mina rooli. Ei tea, kust need sumilased välja ilmusid, aga sain minagi oma sutsaka kätte. Hea, et meist kumbi pole allergiline!

Keset teed järjekordne kontrollpunkt ja seekord küsiti kas liha on :).

Loodus veidi muutub, ilmuvad esimesed puud ja metsatukad, millest osad on loodulikud kuid enamus siiski istutatud. Linnakestest läbi sõites, saab öelda: ilus, puhas, rahulik, majad puust – kivist – tellistest ja mõõdukas haljastus.


Siseneme Patagooniasse, mis esimese paari tunni jooksul jätab ilusa, võimsa ja kuningliku mulje. Siin on kõik koos: päike ja jahutav tuuleke, mäed, orud, järved ja jõed täis lõhet, valge liiv ja kõrbe taimestik, lehtpuud ja okaspuud ning kõik see on soojades – mahedates värvitoonides. Tegelikult liigume alal, mis on ühelt poolt Patagoonia ja teiselt poolt Lake District ning viimane seletabki rohke vee olemasolu. Teeme peatuse ka paari veekogu juures, aga vesi on külm, ujuma ei kutsu. Mingi aja möödudes metsad kaovad ja tuleb taas poolkõrb. Tuul lennutab peent liivatolmu, nõnda et kaugusesse vaadates tundub kõik udune.


El Bolson – armas, omas tempos kulgev, roosidega kaunistaud peatänav, 1-2x majad, poekesed ja siit linnakesest kütust võttes saame meeldiva üllatuse osaliseks – diisel on eelmise maakonnaga võrreldes TUNDUVALT odavam. Tee ääres jäävad silma omamoodi eramajad, mis on veidi asümmeetriliste akendega ja ehitusmaterjalidest on kokku sobitatud kivi, puit ja klaas.

Õhtul sõites arutame, arvutame ja mõõdame teid ning vahemaid, et õigeks ajaks Ushuaiasse jõuda. Sõidame pimedas, nii kaua kui jaksame.


No comments:

Post a Comment