Friday, March 16, 2012

R 02.03.12 Valle de Rocas, soolajärved ja kohutav tee

Üle 4000m on endiselt raske magada, siis täna 3600-3700m kõrgusel oli uni juba tunduvalt parem.

San Cristobal ja veel üks väike linnake, kus läbi sõidame ja Andres interneti leida püüab, eilne öine  ja tänane tee meenutavad mulle Ukraina vanaema külavahe teid – kui on kuiv, siis tolmab meeletult ja sajab, siis on põlvini pori.

Täna on ilm jahe, aga päikseline, lumised mäetipud, kõrgtasandikud ja PORI!!!


Valle de Rocas, kus ootavad meid juba kümme jeepi turistidega üle terve maailma.


Otsustame sealt omal käel edasi minna ja eksime ära. Peale tunnist edasi-tagasi sõitmist, kohalike käest küsimist leiame lõpuks õige teeotsa. Teeviitade suhtes pead olema väga tähelepanelik, seekord oli selline märk :).


Laamad, kaunis fotosessioon flamingodega, jõekesed, ojakesed ja kõik on ilus ja tore kuni teel on vesi, millest me läbi ei saa. Esimest korda selle reisi jooksul on ees selline takistus, millest me üle ei saa. Andres heidab püksid jalast ja mõõdab vee sügavust, vesi üle põlve – liiga sügav, käib läbi kogu ümbruskonna – liiga pehme. No ei saa, ei saa ja ei saagi üle – tuleb hakata ringiga minema L. Aga nagu siin reisil kombeks, et lahendus tuleb siis, kui olukord on lootusetu ja oled peaaegu valmis alla andma (ringiga sõitma).  Kaks meeldivat härrasmeest džiibiga on nõus meid aitama ja läbi vee tõmbama. Minu debüüt filminduses J.


Teed on kui lohe pead, kõik kolm lähevad eri suunda ja ei ainsamatki silti. Vahest ootame, kas tuleb kuskilt mõni auto, vahest saame ipadist abi, aga reegel on see, et mida hullemana tunduv tee, seda õigem J.


Jälle mäed, ära uhutud teed, sajab rahet ning lörtsi ja väsimus – millal see kõik ükskord lõpebJ!

Capina soolajärv ja peale seda Colorada soolajärv ning viimane on reisi üks ilusamaid vaatepilte: õhtuhämaruses roosad flamingod roosal järvel, taustaks mäed – uskumatult ilus!!!


Täna jõuame veel ära anda tolli paberi auto kohta. Tollipunk asub ise x kohas mägedes 5050m kõrgusel 70 km piirist eemal. Miks nii, ei tea.
Õhtul kaheksast hakkab sadama lund. Ööbime rahvuspargis Verde soolajärve ääres kõrgusel 4300m, kus on jumalik vaikus ja ilu.

No comments:

Post a Comment