Sunday, December 25, 2011

L 24.12.12 Feliz Navidad – KAUNEID JÕULE

Hommik algab suure kisaga, Mihkel astub kogemata peale öösel puu otsast alla kukkunud mesilaspesale ja saab oma 10 sumilaselt nõelata. Õnneks on Janal ja Mardil tabletid vähendamaks allergia nähtusid ja kedagi haiglasse ära viima ei pea. Mõned tunnid hiljem saab mitmeid kordi nõelata ka Erik, kes näeb maas pesa ja suurest headusest tahab selle tee pealt eest ära puu alla tõsta, et las mummid elavad seal edasi. Aga iga heategu saab karistatud, nii ka seekord J!

Päev on soe, vahelduva pilvisusega ning peale lõunat lähen randa. Tegelikult põgenen heade lõhnade eest, mis tulevad köögist. Kui muidu jõulutunnet üldse pole, siis tuttavad toidulõhnad (liha, kapsas, kook…..) hakkavad seda looma.

Veeseis on täna jälle kõrge. Varsti pean päevitamiseks uue koha leidma, sest ootamatud tõusulained ujutavad aina väikest liivariba, kus ma laman järjekindlalt üle. Rannas paluvad kohalikud mind oma seltskonda, aga minu jaoks natukene liiga noored. Lisaks, minu hispaania keel on sama nõrk kui nende inglise keel, seega peale joomise ei oleks meil seal koos midagi teha olnud J.

Õhtul kerge jalutuskäik, külas on vaikne – jõulud on saabunud kõikjale!

Meie pidu algab seitsme paiku. Laua ääres on 11 eestlast ja 1 kanadalane. Leevendamaks raske kodumaise jõulutoidu seedimist on esimeseks asjaks ära võtta pits jääkülma eesti viina.


Traditsiooniline toit – ahjukartul, sealiha, hapukapsad ja erinevad suupisted ning kastmed, Jana enda küpsetatud kook ja puuviljad.

Meie võõrustajad - Jana ja Mart, suured tänud teile kauni õhtu eest!

Sööme, lobiseme ja pidu saab läbi 10-11 paiku kui mõned päevad tagasi saabunud eestlaste ajavahe hakkab tundma andma ja nad soovivad puhkama minna. Pimedaks läheb siin kella kuuest, siis ka mul endal on tavaline, et 10-11 magama ja 6-7 üleval.

No comments:

Post a Comment