Tuesday, December 6, 2011

R 02.12.11 Granada, Masaya vulkaan

Granada, järjekordne ilus turismi linn – kirikud, katedraal, peaväljak, park ja siin on isegi jalakäijate tänav. Reede lõunapaiku toimub linnas usuüritus ja peaväljakule on püsti pandud lava ja rahvast on tohutult. Väljaku ääres pargis on erinevad toitlustajad (söök valmistatakse koha peal) ja karastusjookide müüjad, mängib muusika ja peetakse jutlusi või pigem võib öelda, et tegemist on terve etendusega.

Karastusjookide ja jäätise müüja, kes tähelepanu äratamiseks tilistab lakkamatult käepideme küljes olevaid kellukesi.


Rendime hobukaariku koos juhiga ja lähme vaatamisväärsutega tutvuma. Juht, kelleks on noor kena pruunisilme poiss räägib ajaloost ja näitab põhilised kohad kuskil tunnikesega meile ära. Päev on täna väga palav ja ülimalt mõnus on sõita varjus ja samal ajal kui tuul sahistab juustes J. Mugavused ja luksus mulle ikka vahetevahel meeldib J.

Üle pika aja saan osta endale jälle külmiku magneti (El Salvadoris ja Hondurases lihtsalt sellistesse kohtadesse, kus oleks neid müüdud me ei sattunud) ja istume tunni-kaks internetikohvikus ning naudime smuutisid. Hinnad on tänu turismindusele kohe palju kõrgemad kui meie oleme juba harjunud, muidugi võrreldes muu maailmaga on Nikaraagua odav ja ilus ja palju võimalusi pakkuv maa. Egas kaua mugavusi nautida saa, sest tahame võtta öötuuri Mombacho vulkaanile.

Tuur hakkab kell 5 õhtul ja me väikse hilinemisega kihutame või õigem oleks öelda 1 ja 2 käiguga tasa liigume vulkaani jalamile. Vaatepilt on ilus, aga kaua seal olla ei saa, sest vulkaani sisemusest tulevad välja hirmsad väävligaasid. Liigume kraatri teisele küljele ja imeteleme vaateid päikeseloojangu saatel. Tohutult kõva tuul! Nüüd hakkab siis liikumine taskulampide valgel – liigume veidi mäest alla, et minna koobastesse nahkhiiri ja tohutuid puujuuri vaatama. Tore üritus.



Peale tuuri pealinna – Managua, mis on umbes poole tunni sõidu kaugusel – šhoppama, õigemini toiduvarusid täiendama. Söön siin itaalia söögikohas elu parima juustulasanje. Peremeheks igati korralik itaallane, mida rohkem ta mu dekolteed piiluda sai, seda jutukamaks ja lahkemaks ta muutus J.

Täna juhtus ka väike ebameeldiv asi – sõidul poodi visati kiviga auto pihta. Hea, et see klaasi ei tabanud, sest mõlk plekis on päris suur L.

No comments:

Post a Comment