Friday, December 16, 2011

T, K, N 13.-14.-15.12.11 San Ramon, Atenas, Jaco ja hotell Adelante (Ojochal)

Eile öösel kell kümme lõppes spa külastus ja väljas hakkas taas vihma sadama . Sajab terve öö ja väga kõvasti, magamisest isegi kõrvatroppidega ei tule midagi välja L.

Teisipäeva hommikul kella kümneks pole sadu lakanud ja otsustame, et õige on liikuda Vaikse ookeani poole tagasi. Suund linnale San Ramon, kus veedame pea pool päeva - Andres peab veel  sel nädalal, seoses isiklike asjaajamistega saama Kanadasse ning aeg kulub edasi-tagasi lendude korraldamisele. Õnneks on keskväljakul tasuta wi-fi ja saan istuda VÄÄNis ning vaatamata suurele vihmale rahulikult lugeda postimeest ja vaadata eelmistel päevadel tehtud pilte.


Jõulupuu San Ramonis.

Õhtuhämaras jätkame teed. Sõita on endiselt kehva, sest plaasterdatud esiklaasi tõttu on nähtavus piiratud ja sadu pole ikka veel lakanud. Plaanime ööbimist Atenases kuid sellest ei tule midagi välja, sest ühe poe müüja väidab, et linnas pole turvaline. Peale õnnetust klaasiga valib Andres ööbimise kohti eriti hoolikalt. Linnast veidi väljas saame parkida ja ööbida ning selle omanik vastupidiselt poe tädile väidab, et kartusteks pole siin kandis absoluutselt põhjust, et ta isegi ei sulge ööseks auto uksi. Võta sa nüüd kinni, kellel on õigus. Meie igal juhul saime väga heas kohas end välja puhata ja suured tänud omanikule.

Kolmapäev sõidame piki läänerannikut lõuna poole, kus on hotell, mida peavad eestlased Jaana ja Mart.  Tee ääres jälle kohvistandused. Kohvi vili on küpse kui on punast värvi.



Kes on huvitatud, siis nende tegemisi saab jälgida siit janajamartjacr.blogspot.com.  Teel, ühe silla juures pildistame krokodille, Andres teeb autole väikse tehnoülevaatuse ja teeme peatuse linnas Jaco.



Pimedas saabume eestlaste hotelli Adelante ja lobiseme omanikega pea keskööni. Väga vahva igal juhul, et x kohas maailmas on hotell+restoran, mida omavad-peavad eestlased ja lisaks sellele koosneb ka ülejäänud meeskond eestlastes. Koos nende toredate inimestega tõenäoliselt võtan ma vastu ka jõulud J!

Neljapäev – Andres sõidab hommikul ära San Josesse, et viia auto VW esindusse ootamaks esiklaasi ja ise jääb linna, et reede hommikul varakult lennata koju Kanadasse. Uuesti kohtume temaga tõenäoliselt alles 27-ndal. Olen küll eestlaste keskel, aga miskit on just kui puudu. Kaks kuud 24h ja iga minut koos, siis harjud sellega ära ja seda enam, et Andres on fantastiline reisikaaslane.

Esimese poole päevast toimetan niisama ja teisel poolele hakkab jälle sadama, seega hotelli territooriumilt täna välja ei jõuagi. Õhtul pakin seljakotti, et minna Andra(täna viimast päeva siin baaridaam) ja veel ühe eesti tüdrukuga mõne päevasele iseseisvale automatkale. Kindlasti ei tohi unustada maha passi, sest kui politsei seda küsib ja sul pole näidata, siis trahv võib olla 300-500 USA dollarit!

No comments:

Post a Comment