Wednesday, January 25, 2012

K 25.01.12 Bogota

Bogotas on külm ja hostelis kus peatume ei ole köeta. Hommikul avastan, et Andresel on öösel nii jahe hakanud, et magab müts peas J.


Täna jalutame kesklinnas ja külastame kulla muuseumit, kus on ka maiade kultuuri ekspositsioonid. Pealinna tänavatel on meeletud rahvamassid, mis mind isiklikult väga väsitavad. Kõik müüvad kõike ja Andres praktiseerib kauplemist ning see tuleb tal päris hästi välja – uus püksirihm on hinnas tugevasti alla kaubeldud ja ostetud.


Juhul kui sul pole mobiili või kõneminutid on otsa saanud, siis kohe on olemas inimesed, kes hea tasu eest sind aitavad. Minuti hind on fikseeritud ja telefonid kettidega kinnitatud.


Kui tahab seakamarat, siis palun, ka see soov saab täidetud J.


Peale lõunat kolme-nelja paiku hakkab äri õitsema vihmavarju müüjatel, sest tavaliselt algab siis sadu.

Kesklinn on ilus ja puhas, politsei poolt hästi turvatud.

Tuvitädi :) Bolivari väljakul.

Kas tõesti kõigele, mida siin tänavatel müüakse leidub ka ostjaid? No ma ei tea, mul on raske seda uskuda ja ette kujutada J.

Parlamendi hoone valvur pakub võimaluse külastada maja sisehoovi. Läbime turvakontrolli ja saame relvastaud saatja. Kaugemale meid muidugi ei lubata, aga vahva seegi.


Kulla muuseum on koht, mida tuleb kindlasti külastada viibides Bogotas!


Väga põhjalik väljapanek (rohke kui 34,000 kullast eset) ja saad osta ka inglise keelse audiogiidi. Milline vanade käsitöölaste meisterlikus, maiade kultuur ja nende kalendersüsteem – tohutult võimas ja põnev.

Kirikutes pilti teha ei lubata, vähemalt nendes kolmes, kus mina täna käisin. Kirikud on seest tõeliselt ilusad ja uhked!

1 comment:

  1. pea ju tegelikust see koht, kust kehast soojus pidi kõige aktiivsemalt lahkuma, talvel isegi sama trikki teinud,

    ReplyDelete