Wednesday, January 25, 2012

L 21.01.12 San Gil ja looduspark, Curiti ja looduslikud basseinid, Barichara

Väike jalutuskäik San Gili südalinnas – uskumatult järsud linnatänavad, ilus purskkaevuga keskplats ja loomulikult kirik. Ilma kirikuta või palvenurgata siin maal pole lihtsalt võimalik. Kentsakam koht kus palvekoda nägime oli bensiinijaama söögikohtade ja wc vahele, see oli kena ja puhus ning inimesed kasutasid seda.  Inimesed tulevad laupäeva hommikul parki istuma-suhtlema või siis kohvikusse värsket saiakest ja kohvi nautima – teeme seda meiegi.


Lõunal looduspargi külastamine, mis on kohe linna ääres – papagoid, paabulinnud, habemega puud, veesilmad, matkarajad – paar tundi mööduvad seal märkamatult.



22 km eemal Curitis on kohalike eelistatuim suplemise koht – Emakese  Looduse kaunis kätetöö, pole küll ahhetama panev, aga ilusalt lihtne ning värskendav. Tutvume söögikohas mehega, kes elab 1h sõidu kaugusel ühes kaunis mägilinnakeses, mida kiidab ka LP ja nüüd pole kahtlustki, et veel õhtul sõidame sinna.



Barichara on järgekordne linnake, mille võib topp 10 nimekirja kanda. Üdinisti rahulik, turvaline, sõbralik, puhas ja välisturismi poolt rikkumata.


Tõsiselt armas koht, kus ei märganud ühtegi räämas või lagunevat maja. Inimesed on uhked oma kodukoha üle ja hea meelega tutvustavad seda ja soovitavad vaatamisväärsusi, tegelikult kogu linn on suur vaatamisväärsus. Uskumatult palju on käsitööpoekesi, kus pole ühesugune turisminänn vaid enda meisterdatud asjad. Palju on igasugu metallosadest tehtud skulptuure.

No comments:

Post a Comment