Sunday, January 1, 2012

E, T, K 26.-27.-28.12.11 rutiin, Andres on tagasi

Esmaspäev möödub välja kujunenud rutiinis.

Teisipäeva hommikul võtan ennast kokku ja loon veidi elamises korda, sest tagasi saabub Andres J. Ta valib tagasisõiduks tee läbi mägede (4 h asemel kulub 6 h) ning ma ei jõua teda ära oodata.  Lähen randa jättes talle väikse tervituskaardi ja põhjaliku joonise kust ja kuidas mind vajadusel leida. Taaskohtumine poolel teel rannast hotelli ning Andrese poolt vaadatuna hotellist randa J. Jalutuskäik tagasi randa ning mõnus õhtune suplus kõrgetes tõusuvee lainetes, eriti veel põhjast ja külmast tulnud inimesele!

Möll ja muusika ei taha täna öösel kuidagi baaris vaibuda L. Andres, kes on lendamistest väsinud suudab selle tralli keskel maga jääda, aga mina enne 2 öösel uinuda ei suuda. Õnneks pole kuskile veel kiiret ja kui und on,  saab homme magada poole päevani.

Kolmapäeva enne lõunat jalutuskäik Ojochali külakeses. Alguses Andres veidi viriseb, et jalgsi ja kõik tundub olevat nii kaugel, (eks just heaolust tulnud inimesele ongi algul lihtsa elu ja toimetamistega raske harjuda J) aga lõpuks kui poest jäätise ostame on elu jälle magnifico J.

Kolime toast nr 3 tuppa nr 1. Peale lõunat Uvitasse – Andres tegeleb töökojas VÄÄNi pisiremondiga ja mina saan seni küla suuremas toidupoes shoppamisega tegeleda J. Sööme hilise lõunasöögi kohalikus sööklas (soda) ja hotelli tagasi, sest taevas on täiesti pilve tõmmanud ja tibutab vihma.

Hakkabki korralikult sadama ja täna õhtul istume baaris lobisedes Jaana ja Mardiga ning personaliga. Hiljem lähme külla Erikule ja Maaritile – eestlased, kes elavad juba kuu aega siin hotellis, aga Andres pole siiani nendega veel tutvunud. Muidugi leitakse kohe ühine keel – Maariti sugulane elab Kanadas ning Erik ja Andres, kes on mõlemad tegelenud tõsiselt spordiga ja võistelnud Venemaa avarustes võivad sellel teemal vistiti lõputult rääkida J.

Teeme väikseid plaane, et uus aasta koos vastu võtta Panama Citys – vaatab , mis sellest välja tuleb.

Oma uude tuppa tagasi jõudes selgub, et suur oks on katusele kukkunud ning katusekivi katki teinud ja nüüd sajab vannitoas lahistades sisse.  Egas pimedas suure maruga ei saa midagi ette ka võtta, tuleb oodata kui vihm vähemaks jääb ja valgeks läheb. Ämbrid alla,  asjad põrandalt ära, suurem vesi uksest välja ning magama. Mõnus on magama jääda kui väljas sajab vihma ja tuul veidi vingub J.

Enne uinumist möödunud päevale  mõeldes taipan, et nende kuude jooksul on tekkinud teatud väljendid ja situatsioonid, mis ainult sulle ja su reisikaaslasele tähendavad midagi. Kui sa isegi proovid seda teistele seletada, siis nad ei mõista. Need pisikesed asjad ajavad sind taas ja taas nõnda naerma, et silmad märjad J.

No comments:

Post a Comment