Sunday, January 15, 2012

K, N 04. – 05.01.12 Panama kanal, shoppamine Multiplazas

Kolmapäev – Panama kanal, mis on vist üks suuremaid turismimageteid siin linnas. Kõik, mis on näha on originaal ja töötab juba 97 aastat. Enne seda töötasid 45000 inimest 10 aasta jooksul iga päev, et see grandioosne plaan ellu viia. Hetkel käivad tööd laiendamise ja süvendamise kallal, et veel suuremad laevad saaksid kanalit läbida. Uued lüüsid on plaanis avada aastal 2014.

Vee tasapindade vahe.
Väravad hakkavad avanema.

Väikesed vedurid veavad laeva läbi ühe lüüsi vahe, siis tasakaalustatakse vesi kahe lüüsi vahel ja laev veetakse järgmiste lüüs-väravate juurde.


Jalutuskäik väiksel turismi poolsaarel, kust on kaunis vaade linnale.

Casco Veijo – meenutab Havannat, väga palju vanu ilusaid hooneid, mis lagunevad. Rõõm on siiski näha, et on alustatud taastamise ja restaureerimisega. Seda linnaosa ümbritseb geto, palju turismipolitseid, keegi neist ei liigu üksi vaid kolme kaupa. Üks kunstnikuhing kingib mulle lille, selline žest teeb muidugi tuju heaks J!


Palavus väsitab, kuigi proovid jalutada varjulisel küljel ja süüa vahest jäätist ning juua jahutatud jooke – vajab eesti mees puhkust.

Panama Citys on kolm mega suurt kaubanduskeskust, kus veedame õhtul aega õnneks midagi ostmata. Jõulud ei taha veel kuidagi ära lõppeda.


Neljapäev – terve päev suures kaubamajas J. Kogu aeg kulub kahe tehnikavidina ostmiseks ja nende häälestamiseks. Ma pole reisi jooksul veel nii palju uhkeid dziipe ja porchesid näinud kui siin parklas.

Panama Citys käiakse jalgsi vähe. Peamine liikumismoodus on autoga, siis busside ja taksodega ning jalgsi käivad vaesed turistid J. Kui küsid teed kohta, mis on paari km kaugusel, siis esiteks soovitatakse võtta kohe takso, sest see on ju kaugel ja kuna nad ise jalgsi ei käi, siis pakuvad, et selle distantsi läbimiseks kulub tund või isegi rohkem.

No comments:

Post a Comment