Wednesday, January 25, 2012

T 24.01.12 Zipaquira

Hommikul hea uudis – juhul kui kõige kõrgem ülemus on minu puhkuse pikendamisega nõus, siis naasen Eestisse märtsi teisel poolel.!!! J J J


Zipaquiras asuva maaaluse soola katedraali külastamisele kuluvad mitmed tunnid. Vanasse soolakaevanduse osasse (180m sügavusele) on rajatud piibli ainetele ja soolavee neitsile ning jumalale pühendatud kompleks. Atraktiivne, võimas ja hästi läbi mõeldud ning teostatud turismiobjekt.  Värvilise valguse mäng on kõige efektse aluseks.

Valguse show ühe suure saali laes.

Seal on nii kohvikud kui poekesed.

Põnev oli 10cm sügavune bassein, mis lõi sügavuse efekti, kuid tegelikult oli peegeldus laest. See, et tegemist on veega taipad alles veidi aja pärast J.

Saab põhjaliku ülevaate kaevandusest – vana ja praegugi töötava uue osa kohta. See on tohutu ’linn –tunnelite rägastik kolmel tasandil’; piltlikult näidatakse selle maardla teket ja kuidas soola kaevandatakse (vanasti ja tänapäeval) ja milline tähtsus on olnud soolal läbi inimkonna ajaloo.


Bogotas sajab vihma ja on jahe, nii naljaks on vaadata inimesi pikkadest riietes ja vihmavarjudega. APPI, APPI kui palju inimesi, autosid ja pole üldse enam naljaks, kui endal varbad külmetavad – soojad riided tuleb kiiresti välja otsida. Paarkümmend km vahet eelmise linnaga ja totaalselt erinev kliima, kuigi mõlemad on mägedes. Pealinn, 8 miljonit inimest, aasta keskmine temperatuur 14 kraadi ja enamus ajast sajab.

No comments:

Post a Comment