Thursday, October 20, 2011

USA kiirteedel

Öö möödus üllatavalt hästi, kui ma tavaliselt uues ja võõras kohas magan rahutult, siis seekord olin öö jooksul üleval vaid 2x. Kasutan kõrvatroppe!

Hommikune hügieen ja algas tuim ja üksluine sõit mööda kiirteid Colorado osariigi poole. Midagi erilist aknast ei näinud. Üllatas, et nii palju on viinamarjakasvatusi ja politseid kohtab väga tihti kiirust mõõtmas. Paljud kiirteed on tasulised. Valges tuledega sõitma ei pea. Kiirteedel on ära toodud min ja max kiirused ja tavaliselt on see 70-40 miili tunnis. ­Kui küsida minu käest ameerika ja söök, siis esimene vastus oleks burger ja seda me hommikusöögiks endale ka lubasime J. Kuigi see käib minu toitumise arusaamade vastu ja lisaks, see sai, mille vahel oli kana ja natuke rohelist oli päris kallis (pea 5 dollarit tk ja kohvi, mida pakuti McDonaldis ei kannata kriitikat).



Iga osariigi sissesõidu juurde on tehtud informatsioonipunkt, kus saad end külaliste raamatusse kirja panna, infot küsida, tasuta kaarte võtta, WC kasutada ja mõnusalt aega veeta.
Õhtul käisime toidukraami ostmas ning seal üllatas mind asjaolu, et kassapidaja paneb sinu ostud ise kilekottidesse. Veel imelikum oli aga see, et tegemist oli suure Walmart toidupoega, kust kaupa ostetaks ikka täiskärudega ja asjad pakiti 2x väiksematesse kilekottidesse kui eestis, tohutu
kotimajandus. Ja see jutt, et Ameerikas on kõik odav, ma ei ole sellest veel aru saanudJ!

Ajavahet 1h tuli juurde.

Mõlemad õhtud E ja T on sadanud vihma ning tuuline, päris jahe.

Õhtul pimedas pidas meid kinni politsei ja tegi õnneks ainult hoiatuse, et ei hoidnud piisavat pikivahet. Me küll ei saanud aru kus olime eksinud, aga siin politseiga vaielda pole kõige targem tegu J.

Päevaga läbisime üle 1000 km.

1 comment:

  1. loen põnevusega su kirjutisis ja pildid ikka väga informatiivsed,,justkui oleks ise sul seal kaasas.. Ilusat reisi sulle..kirjuta,kirjuta..

    ReplyDelete