Saturday, October 22, 2011

2 Andrest, Saku ja Viru müts. 20.10.11

Hommikust! J Juhul, kui keegi huvitub sellistes suuskadest, siis lähim info skilogik.com. Päike paistab ja meie võõrustaja saab võtta töölt ühe vaba päeva ja me suundume mägedesse. Kahe nunnu pildid – kollane aastast 1964 ja punane aastast 1978, mõlemad on töökorras ja sõidavad!



Võtame SAKU kaasa ja suundume Estes Parki. Näha lumiseid tippe ja ise olla T-särgi väel, see on mõnus. Osariigi nimi Colorado on tulnud sõnadest Color Red ja see on ka täitsa õige, pinnas on siin tõesti punane. Läbides eelnevaid osariike jäi silma enamus kivimajasid, siin aga imeilusad palkmajad ja uskumatult kaunitel mäejalamitel.



Sport on kohalike lahutamatu osa ja jalgrattateed on nii linnas kui mägedes.

Kitsed – kui 2 päeva tagasi nägin neid tee ääres laipadena, siis nüüd elusad ja nii lähedal, võimas.


Siin pildil kaks Andrest, Saku ja Viru müts J.



Mägedes võibki pildistama jääda, sest iga nurga pealt on ilusam ja ilusam. 4 km kõrgusel 0 kraadi. Parki vaevab probleem, et viimased aastad pole väga külmasid talvi olnud ja putukad suretavad puud ära. Suurte-suurte laikudena on kuivanuid puid.

Väikesed väledad oravad, tõsine tegu oli nad pildile saada.



Õhtu möödus poodeldes ja õnneks sain kõik asjad, mis mul olid vaja reisi jätkamiseks. Fotokat ostes juhtus väike äpardus, kõik paberid, mis selle juurde kuulusid jäid poodi, aga loodetavasti saan need homme kätte.

Eestis olles ma ei mõistnud seda väliseestlaste patriotismi, arvasin et see on kuidagi võlts. Nüüd siin olles, neil kodudes elades ja vesteldes ma saan aru, et see on siiras ja tuleb südamest. Minu arvamus nende kohta on muutunud radikaalselt.

1 comment: