Thursday, October 20, 2011

Suund USA-sse

Esmaspäeva keskpäev ja alustame sõitu USA suunas. Otsustame piiri ületada Niagara joa juures, aga enne kui ma sinna jõuame tuleb ette hulk pisitoimetamisi. Tuleb veel söömas käia, autole mõned varuosad igaks juhuks osta ja natukene tankida. Paagi täis võtame aga USAs kuna kütus on seal 20 protsenti odavam.



See on minu reisikaaslane Andres ja meie kodu-sõiduvahend, hüüdnimega VÄÄN, kuni veebruari keskele. Selles on kõik eluks vajalik olemas – vesi ja dušš, kööginurk, magamise võimalus, isegi teler ja seif. WC käimist peab organiseerima vabas looduses, parkimisaladel või toidukohtades.



Enne Torontost lahkumist käisime söömas  ühes Mandarini ketti kuuluvas söögikohas, no ja seal ma sõin üle pika aja mereande nii palju kui kõhtu mahtus J. Maksad kindla summa ja sööd palju tahad. Pakutakse aasia toite ja toidud on tõsiselt head. Peale toidu lõpetamist tuuakse kuum soe käterätik ja õnneküpsis. Minu lauseks oli: everything is perfect in the universe – even your desire to improve it.


Käisime läbi ka Toronto Eesti majast, kus hoitakse eesti vaimsust ja keelt ning tegemisi endiselt kõrgelt au sees.



Niagara joa juurde jõudes tuli kohe kohustuslik pildistamise sessioon ja siis kasiinosse. Tegelikult on seal kaks juga, üks on Kanada poolel hobuseraua kujuline ja teine selline sirge sein on USA poolel ja kokku nad moodustavad kompleksi. Igatahes oli see võimas ja äärmiselt vesine vaatepilt, aga õnneks oli tuul USA poole, st me väga märjaks ei saanud.



Pildid tehtud suundusime kasiinosse mõttega, et üle 5 CAN dollari maha ei mängi. Tegelikult läks meil paremini kui lootsime. 5 läksime 25 tulime, max summa oli 34, aga siis haaras mind väike hasart ja…. J

Nüüd siis kõige tähtsam – USA piiri ületamine. Sõites üle silla ameerika poole on võimalus veel viimane pilk heita Niagara joale, mis õhtuhämaruses valgustatakse värviliste tuledega ja on kaunis vaatepilt. Kokkuvõttes läks piiriületus väga hästi. Algul sattus väga ülbe ja rumala piiriametnik, aga õnneks ei olnud tema see, kes meie saatust sai otsustada. Kõik mitteUSAkad saadetakse immigratsioonikontrolli ning mees, kes seal meiega tegeles oli ülimalt OK!

Sõitsime veel tunnikese ja jäime ööbima parkimise alale. Koht, kus saad oma auto tasuta parkida, seal on söögikohad, WC ja puhkeruumid. Head ööd ja hommikul oskan öelda kuidas kaubikus magamine mulle sobib.

No comments:

Post a Comment