Tuesday, December 31, 2013

P 22.12.13 EVERGLADES rahvuspark


Andres saab autos suurepäraselt ennast välja magada, ma magasin telgis ka hästi kuigi olin paar korda üleval, et suletekki enda pealt ära sättida. Suletekk on ilmselgelt liiast, vaatamata tugevale meretuulele J.

Hommikul on vaenlased platsis – moskiitod.

Kui eile arvasime, et saime tasuta telkimise ala, siis hommikul teeb visiidi pargivaht ja informeerib, et öö 16.-. selgub, et tasuta on suvel kui väljas on tappev kuumus ja ööbima siia jääda soovivad vähesed.

Mina lähen pessu ja Andres võtab välja meie hea abilise välipliidi ja teeb hommikukohvi. Kõhud täis võtame rattad ja läheme ümbrust avastama. Andres broneerib homseks tervepäeva matka.

Läbime erinevaid matkaradasid ja põhiliselt ikka ratastega. Osad rajad on laiemad, osad kitsamad ja viimaste puhul on oluline jälgida, et kõrkjad sõrmevahesid lõhki ei lõikaks.

Täna nägime alligaatoreid, krokodille ja erinevaid linde.















 
Everglades on suur vesiala, mis meenutab veidi mõnes kohas meie raba, ainult et mändide asemel on minimangroovid või –palmid. Hiljem trehvame nägema ka mändidega ning küpressidega (tundub, et need on kuivanud kuid tegelikult on talveunes) ´raba´.  
 
Õhtul 7-st on amfiteatris rahvusparki tutvustav slaidishow. Asjalik! Minul tekkis väga suur soov siin kohata lamantiine.


No comments:

Post a Comment