Tuesday, December 31, 2013

N 19.12.13 FORT LAUDERDALE


Olen korraks üleval kelle 4 paiku, siis magan veel kella 7 ja siis tunnen, et olen end välja maganud. Toanaaber magab veel, võtan fotoka ja hiilin õue promenaadile jalutama. Kell seitse on siin vilgas tegevus, kõik tegelevad spordiga ja siin nad siis on, härrad kes kunagi sümboliseerisid mulle ameeriklasi - vanahärrad šortsides valgete sokkide ja tossudega J. Tegelikult liigutavad ennast kõik – noored vanad, valged mustad, kohalikud turistid. Inimesed jooksevad promenaadil, rannaliivas, mõni annab lisakoormust hantlitega ja mõned on tulnud lihtsalt pingikesele värsket õhku hingama. Kõik on lubatud ja kõik on hea, paljud teretavad ja naeratavad. Traktor rullib rannal liiva.

Rannatuul on endiselt jahe. Kella 8 paiku tuleb päike pilve tagant välja ja kohe hakkab palav. Paljud söögikohad tehakse lahti juba kella 7-st, aga mõtlen, et joon hoopis tassikese kohvi hosteli vastuvõtus ja ootan Andrese ära ning siis koos sööma minna. Kella 9 paiku helistabki Andres, et on 150km kaugusel ja paari tunni pärast peaks olema kohal.





Andres saabubki ja nagu alati on tal miljon asja käsil, seega ta saab kasutada siinset neti ühendust, teha vajalikud kõned ning saamegi minna sööma ja edasi Miami suunas. Teeme väikese jalutuskäigu promenaadil ja sööme itaalia restoranis. Promenaadile on paigutatud väikene lava ja istepingid ning inimesed naudivad elavat muusikat ja rahvas tantsib, igaüks nii nagu oskab – kes paaris, kes üksi, kes aeglasemalt, kes kiiremini – peaasi, et on hea olla. No, teeme meiegi paar keerutust J.

Sõidame järgi Mailisele, kes on Andrese hea sõber ja kelle juures Torontos ma elasin enne eelmisele ameerika reisile minekut. Tal on siin väike kinnisvara ja ta on lahkel nõus seda meile kasutusse andma. Mailis ise on enamuse ajast sõbranna pool, kes vajab seoses vanusega veidi abistamist.

Mailis peale võetud, sõidame alla lõuna poole Miamisse. Kohale jõudes läheme meie linna, et Andres saaks kohaliku interneti kaardi osta ja pärast paari poodi külastada. Mailis jääb korterit koristama. Kuna ta käib siin ainult mõned korrad aastas, siis ta tahab suurema tolmu ära võtta ja veidi jõulumeeleolu luua. Teiseks on Miamis tobe seadus, et oma kinnisvara ei tohi välja rentida alla kolme kuu ning külalised võivad sinu elamises olla ainult koos omanikuga või tema abikaasa või lastega. Kui  sa seda seadust ei jälgi, siis mõni *hea ja tähelepanelik naaber* võib asja kohtusse anda.

Interneti kaardi ostuga  läks kõik alguses libedalt, aga kui oli möödas pool tundi ja ühendust  polnud veel toimunud, tundus asi kahtlasena, aga ikkagi püsis veel lootus, et läheb lihtsalt kauem aega. Aja sisustasime autoga pesulas käimisega ja shoppamisega. Nii palju kui pesulaid, nii palju on ka erinevaid hinnakirju, peatee ääres maksis käsipesu 27,- ja mõni miil edasi 12,-, millest Andres veel kaks dollarit alla kauples. Mulle tegelikult selline asi päris  meeldib, et praktiliselt igal poole on kauplemise võimalus, kõik oleneb sinu veenmisoskusest J, õnneks Andresel seda jätkub. Suures kaubanduskeskuses proovisin mõnda kleiti ja suure tõenäosusega lähen ja ostan homme ühe ära. Miks ma kohe ei ostnud, sest jäin Andrest kuulama, see ju alles esimene pood, et neid tuleb ju veel. Mailis kogenud naisterahvana, aga õhutas õhtul, et osta tuleb kohe, sest isegi ühe keti poed müüvad erinevaid asju. Nüüd siis kõige tähtsam, neti ikka veel ei ole ja läheme sinna poodi tagasi ning selgub karm tõe, et Andrese telefon on lukus ja seda kaarti vastu ei võta. Kuigi oli ta hiljuti lasknud luku maha võtta, siis nüüd selgus, et mehed kes seda tegid, olid teinud praaki, ometigi tegi ta seda Kanadas telefonide esinduspoes. Õnneks olukord lahenes sellega, et ta sai interneti kaardi i-padi jaoks.

Õhtusöögilauas teeme plaane, mida nende kahe nädala jooksul tasub ja jõuab külastada. Kuna nii Mailis kui Andres on korduvalt Florida lõunaosas reisinud, siis saame paari tunniga  kondikava paika.

No comments:

Post a Comment