Tuesday, December 31, 2013

R 20.12.13 MIAMI


Ajavahega harjumine võtab aega ja see on kurnav. Täna olin kohaliku aja järgi 03:40 üleval ja enam und ei tulnudki. Ma kujutan ette, et puhkuse jooksul suudan siinse ajavööndiga just ära harjuda kui tuleb hakata uuesti tagasi harjuma J.

Täna on shoppamise päev. Meie Mailisega naudime seda kindlasti täiega, aga Andres ma arvan tunneb ennast rohkem autojuhina J.

Eilse õhtusöögiajal saan targemaks siinsetest odavamatest kettidest, kuhu homme plaanis minna – Ross, Marshalls ja suured outleti keskused, on olemas ka T.J.Maxx, aga selle kohta öeldi, et ei ole esimene valik.

Hommikusöök söödud hakkame poodidesse suunduma, aga enne peab Mailis memmekese juurest läbi käima ja selgub, et memm ei taha üksi olla ja ta meel oleks väga kurg kui Mailis terveks päevaks ära läheks. Mailisel ei ole südant tädikest üksi jätta ja me lähme ostukeskustesse Andresega kahekesi.

Tänase päeva kõige parem lause tuli Mailiselt – kui sa tahad mõni kord siia Miamisse puhkama tulla, siis minu korter on sulle avatud. Saame kokkuleppele J!

Ma pean ütlema, et shoppamine mulle meeldib, aga see on raske töö, sest valik on tohutult suur. Mis on hämmastav, et ostukeskused on koguaeg rahvast täis ja inimesed ostavad, mitte ühe-kahe asja kaupa vaid kärud on nänni täis. Muidugi on praegu jõulude aeg, aga ikkagi USA on meeletu tarbimise ühiskond. Jälgisin neid seal natukene – keegi ei osta asju ühe kaupa, ikka 3 ja enam ning kassa järjekorras seistes haaratakse veel ühte koma teist korvi. Asjad ulmeliselt odavad ei ole, pigem mõistliku hinnaga ja mõeldes Eestile on kauba ja suureste valik võrreldamatu.
 

 
Ostukeskuste kärumehed ei pea kärusid ise lükkama, selleks on suur elektrooniline käru ja kärumees juhib seda puldist.

Kaks mega suurt ostukeskust on Aventura Mall Miami põhjaosas (siin saab lahenduse ka telefoni internet) ja Sawgrass Mills Ft.Lauderdale linna ääres. Kui on soov midagi osta, siis tuleb varuda julgelt päev ja rohkemgi, et kõik poed läbi käia. Mõistlik on rentida ka auto, omada mõni GPS seada ja hätta ei tohiks jääda. Autot parklasse jättes tuleb olla eriti tähelepanelik, sest pärast selle ülese leidmine on suur tegu. Kõige tähtsam, et hind mida te asjadel näete ei ole lõplik, sest sinna lisanduvad veel taxid 7%.

Siin elab palju tumedanahalisi ja latiinorahvast, hispaania keelt kuuled igal sammul.

Õhtuks oleme Andresega mõlemad väsinud. Mina jõuan veel tassikese teed juua ja kohaliku kollast ajakirjandust sirvida, aga Andres läheb kohe magama.

No comments:

Post a Comment