Friday, January 31, 2014

N, R 26. - 27.12.13 KEY WEST ja tagasi MIAMIsse


Peale eilset meelelahutust lubame endale pikema magamise. Mina magasin telgis super hästi, Andres autos ei saanud päris hästi välja magada, seega kui mina lõpuks telgist välja ronisin oli Andresel juba hommikukohv tehtud, mul jäi ainult puder keeta J.

Lõunaks jõuame randa, mina võtan tunnikese päikest (esimest korda selle reisi jooksul) ja Andres sõidab rattaga ringi, sest tema päikest ei armasta, pigem isegi kardab seda.

Jätame auto ranna äärde ja läheme ratastega linna peale. Lõunasöök kohvikus, kus töötavad vene tüdrukud ja poisid, kes on Key Westis olnud varsti kaheksa aastat.

Saar on mõnusalt väike, nii et seal on paras just rattaga liikuda. Võtame giidiga tuuri Little White House, kus põhiliselt räägitakse president Trumanist ja selle maja ajaloost. Tasub külastamist.




 
Külastame rannapromenaadi, kus vaatame tänavaesinejaid. Artistid teevad lihtsaid trikke, viskavad nalja ja ootavad pealtvaatajatelt raha. Mõned loodavad saada 10.-, mõned lepivad 5.- oma etteaste ees.

Sõidame tagasi auto juurde ja tuleb otsustada, kas jääda veel üheks ööks või sõita Miamisse tagasi. Andres helistab paari campalasse, kuid sealt vastatakse, et kõik kohad on välja müüdud. Sõidamegi juba ära järgmisele saarele kui Andres teeb sissepõike ühte telkimisalasse ja meil on õnne, saame koha. Telk üles, piduriided selga ja tagasi Key Westi peatänavale. Õhtustame itaalia restoranis ja pidutseme Eedeni Aias J!

Reede hommikul paneme oma laagri kokku ja sõidame randa, kui saan riided seljast läheb päike pilve taha ja näha on tumedaid vihmapilvi. Tagasisõidul Miamisse teeme paar peatust outlet poodides, kus praegu on allhindlused 30-70%. Suur aeg, mis nendes poodides kaduma läheb, kuigi eriti midagi ei osta, ikka vaatad ja proovid ja siis mõtled, kas mul on ikka seda asja vaja, kodus on ju kapp riideid täis J.  Pimedas jõuame korterisse, Mailis on kodus, ajame juttu ja suhteliselt varakult magama. Nii Andres kui Mailis ei mäleta, et viimaste aastate jooksul oleks jõulude ajal olnud nii ´külm´, pilvine ja vihmane. Tavaliselt päike paistab selgest taevast ja väljas 30 ja enam kraadi. Reisimiseks on praegune ilm muidugi super, aga paar päeva oleks tahtnud rannas ka vedeleda, aga seekord ilmataat seda ei võimaldanud  L.

No comments:

Post a Comment