Friday, January 31, 2014

E,T,K 30. – 31.12.13 ja 01.01.14 MIAMI, BRÜSSEL

Andres pakib asjad ja auto ning alustab oma koduteed. Ta on nõus mind viima kesklinna ja sealt ise edasi sõitma. Soovin oma kallile sõbrale turvalist sõitu ja kõike ilusat uuel aastal ning lähen linnatuurile.

Kesklinnas liigub tasuta rong, mis liigub peamiselt enamus asjast pilvelõhkujate vahel, kuid plussiks on see, et saad igas sulle meeldivas peatuses maha tulla ja ümbrusega tutvuda ning huvi korral taas edasi sõita. Sõitsin paar ringi rongidega, jalutasin kesklinnas ja ranna ääres, kuulasin kontserti ja AA Arena juures istusin bussile, et sõita tagasi Mailise juurde.

 
Käin läbi mahemarketist, söön head ja paremat kõhu täis näidistest, mis on söömiseks välja pandud ning jalutan korterisse.

Õhtu lobiseme Mailisega veel pikalt, aga enne keskööd saan ikka voodisse.

Teisipäeva hommik hakkab asjade pakkimisega. 11.30 saabub päev varem tellitud shuttel buss lennujaama ja algabki kodutee Fort Lauderdale- Montreal- Brüssel-Tallinn. Arvasin, et uue aasta vastuvõtt lennuki pardal on kuidagi eriline, aga kapten ütles ainult valjuhääldist, et 10sek pärast algab uus aasta ja oligi kõik. Air Canada lühilennul tasuta süüa ei saanud ja kõrvaklappe pakuti raha eest. Pikal lennul oli olukord parem J.

Olen maganud ainult paar tundi ja väsinud, kuid lähen rongiga kesklinna, sest mul on terve päev aega ja Brüsseli lennujaamas tasuta neti pole. Uue aasta esimesel päeval see linn kõige ilusam ei ole – iga nurga peale on keegi oksendanud ja prügi, katkised pudelid vedelevad maas. Lahti on söögikohad, suveniiripoed, šokolaadipoed ja tööd on vahvliküpsetajatel. Magus vahvlite lõhn levib üle kogu linna J. Turiste on linnas väga palju.







 
Üldiselt Brüsseli lennujaam mulle meeldima ei hakanudki, järgmine kord kui on pikemalt vaja oodata valin lennud läbi Amsterdami või Frankfurdi.

Tänud Andresele ja Mailisele, kelle kaasabil see reis teoks sai ja kui kõik klapib tuleb võib-olla järgmine aasta seiklus Kanada põhjaossa! J

No comments:

Post a Comment